dijous, 2 d’abril del 2009

CRISIS?, WHAT CRISIS? : LA "FERIA" DE LA VERGONYA


Un any més arriba l´Abril. La primavera brolla, l´aire es neteja, els dies s´allarguen i les dones mostren els seus més amplis somriures amb l´arribada de l´agradable caloreta primaveral. La cadernera torna a cantar, els avis volten de nou per la ciutat i retrobes les rialles de les criatures als parcs tot tornant de l´escola. S´encenen les passions, bull la sang i és més fàcil imaginar-se un esdevenidor esplendorós.
Arriba l´Abril, arriba la "Feria", arriba la misèria, arriba la vergonya. La xarnegada brolla exultant arreu embrutint la ciutat amb la seva hispanitat tronada i casposa. Colons orgullosos de ser-ho. Criatures disfressades com donotes de cantonada, olor a refregit, "Ejpaña y olé" sota una pudor d´aixella i "manzanilla". Tot el voltant s´empetiteix. La ciutat s´encongeix, s´amaga, una vergonya infinita enboira el cel primaveral. La fira dels horrors, com les que sovintejaven per Amèrica a principis del S.XX, s´apodera de la meva ciutat (amb dones barbudes incloses). Un esperpent horripilant i cañí que fa enrogir fins i tot a molts dels seus que s´han compromés fa temps amb la cultura que els va acollir. Tot aquest sarau, tota aquesta disbauxa segueix estant subvencionada malgrat les recomanacions del "cordobés" que ens apretem tots el cinturó. S´ha de ser cínic, barrut, amoral o més aviat fill de puta. Les subvencions són les mateixes que el passat any 2.008 (225.000 € entre Govern, Ajuntament i Diputació). Malgrat la crisi que patim, els sociates no tenen cap mena de pudor en seguir pagant la festa als seus. Per més inri, has d´escoltar de la boca viperina del batlle de la capital de la nostra Nació que "les subvencions s´han de mantenir ja que la "Feria" és l´expressió de tots els catalans". Hereu, amb la teva cara de senglar babós ja pagues, la gran sort és que el vostre temps s´està esgotant, com la nostra paciència.

7 comentaris:

Carles TV ha dit...

Osti, fantàstic post! Ja n'hi ha prou de tanta condescendència amb aquesta colla de quinquis! Cornuts i a sobre els hi paguem el mam!

L'home del sac ha dit...

Per mi si volen fer la feria de abril que la facin. No és més que una expressió d'una cultura forània, que no m'agrada, però que respecto. Però que ho haguem de pagar entre tots???? Què es això??? Si volen emborratxar-se i ballar flamenco, que ho facin amb els seus diners, que jo quan me'n vaig de festa no m'ho paga ningú!!!
Què passaria si aquesta subvenció es donés per fer una festa tradicional paquistanesa??? I doncs perquè als xarnegos els la donem!!! I a més el president de tot això és aquell caradura que no va voler donar l'estat de comptes i va dir que a les minories se les havia d'esclafar.

Setembre Negre ha dit...

Si senyor. Molt bon post.

Com tots sabem el PsoE-Cataluña es va erigir com el defensor i l'intermediari, com el portaveu dels espanyols que van arribar a Catalunya. Amb l'afegit que s'ha de ser molt immoral per continuar tractant d'immigrants a gent que van arribar fa 40, 50 i més anys per així tenir peons de l'espanyolisme, alhora que una bossa de vots. No els han deixat ser catalans, alhora que tampoc són andalusos o murcians (bé que ho noten quan van al poble). Com és pot ser tan fill de puta per fer això? Per condemnar a milers i milers de persones a sentir-se desarrelades de tot arreu? Això és ser d'esquerres? Això és tenir valors? I encara van de moralment superiors per la vida...!

Pel que fa a la "Feria", aquesta està dirigida per un clan mafiós, prepotent i xenofob anticatalà, en Garcia Prieto i son fill,que s'han vist abocats a denúncies interposades per paradistes i per l'empresa de la "manzanilla", alhora que "els altres andalusos" n'han explicat d'aquest sinistre personatge i de la màfia de la "Feria" per parar un tren. Com és que no està processat? Està ben clar que té psoerosos avaladors.

Així, mentre que entitats de defensa de la llengua i la cultura tenen problemes fins i tot per aconseguir permisos per poder fer actes a la via pública, als colons se'ls hi donen subvencions milionàries.

Resulta denigrant i vergonyós. Caldrà fer memòria i passar comptes. I això en un futur més proper del que es i ens pensem.

Adrià Izard ha dit...

Quin fàstic saber que els part del nostres diners serveixen per fer propaganda socialista. Pensar que estem pagant vots socialistes hem possa dels nervis però si una cosa no hem fà és extranyar-me perquè d'aquest govern ja n'hi hem vist de tots colors.

Marc. ha dit...

El mes trist és que alguns dels "nostres" s'hi deixaran caure per arreplegar uns quants vots (il·lusos), però el problema és que estem en minoria a la nostra propia terra.

Tresinores ha dit...

Es MANTENEN les subvencions? Pasta gansa per pecaito frito, ole-ole? Sincerament, esperava les queixes dels 4 que suquen costa dels diners de tots per les retallades. Hi ha massa gent que la passa prima tot l'any com per MALGASTAR diners. Quin fàstic l'hereu de merda.

Miquel ha dit...

Quina vergonya. Llavors ens queixarem que des de fora ens associen amb les sevillanes i tota la pesca, i al final resulta que tenen raó.

Per la dignitat del nostre poble, això s'ha d'acabar.